Jedzenie nad polskim morzem jest naprawdę znakomite. Można tam zjeść ryby, warzywa, mięsa, owoce, kasze i wiele innych dań. Restauracje nad polskim morzem są różne – skromne i niedrogie oraz luksusowe. Turyści często wybierają bary oraz rybackie tawerny. Jest to dla nich naprawdę znakomita opcja.
Jakie są popularne dania?
Nad polskim morzem można zjeść wszystko: pierogi, zupy, kluski, schabowego z ziemniakami oraz surówką. Nie brakuje też sushi, pizzy, paelli oraz innych dań kuchni międzynarodowej. Smaczne jedzenie jest naprawdę doskonałe i sprawdza się na co dzień.
W niedrogich barach można zjeść dania polskie takie, jak pierogi, kluski, gulasz, placek po węgiersku. Ich jakość jest dobra, a ceny są niższe od restauracyjnych.
A co na przekąskę?
Między posiłkami można znaleźć lodziarnie i cukiernie. Dostępne są gofry z bitą śmietaną oraz owocami, naleśniki, rurki z kremem lub bitą śmietaną. Frytki z keczupem także można kupić w niewysokiej cenie. Do picia jest pełne spektrum napojów alkoholowych oraz bezalkoholowych. Hitem nadmorskich miejscowości są ryby smażone, duszone, pieczone. Świeża flądra lub pyszny dorsz smakują zawsze. Bez rybki nie ma nadmorskich wakacji. Atrakcją wieczorów są różnorodne drinki alkoholowe oraz wina polskie, hiszpańskie czy włoskie. Piwa polskie, czeskie oraz niemieckie również są dostępne.
Przebojem są lody z automatu lub lody na gałki, najlepiej rzemieślnicze, starannie przygotowane, bez konserwantów oraz barwników, niesamowicie smaczne. Klienci doceniają pyszne potrawy i niedrogie przekąski. Dzięki nim nie są głodni, a wakacje wspominają z rozrzewnieniem